page view image

Mozarts Requiem - Nyttårskonsert 2018

Arrangementsinformasjon

Mozart Requiem i d-moll - Nyttårskonsert søndag 7. januar 2018, kl. 18.00 i Lillestrøm kirke.

Skedsmo kirkelig fellesråd ved Skedsmo Kammerkor har nok en gang gleden av å presentere et vakkert klassisk verk for publikum med profesjonelle solister og musikere, samt glade amatørsangere fra Oslo og Romerike.

Dirigent: 
Gjermund Bjørklund

Solister:

Ingejerd Bagøien Moe     Sopran
Margét Brynjarsdottir        Alt
Eirik Grøtvedt                   Tenor
Emil Havold Næshagen     Bass

Musikere: De fleste fra Opera orkesteret
Koret: Amatører fra Oslo og Romerike, Skedsmo Kammerkor.

Om verket:

Requiem i d-moll (KV 626) fra 1791 er Wolfgang Amadeus Mozarts siste komposisjon. Selv om bare to tredeler stammer fra Mozarts penn er det en av hans mest kjente og beundrende verk. Mozart døde mens han komponerte verket, og siden det dreide seg om et oppdrags-verk, ble det fullført av to av Mozarts elever på oppdrag av Mozarts enke Constanze. Omstendighetene rundt verkets tilblivelse og kvaliteten på de påfølgende utvidelsene har gitt opphav til heftige diskusjoner over lang tid. De uvanlige omstendighetene rundt komposisjons-oppdraget og den tidsmessige nærheten mellom denne sjelemessen og Mozarts tidlige død har gitt opphav til frodige mytedannelser.

Nyttårskonsertens historie:

Annet hvert år arrangeres det en nyttårskonsert i Lillestrøm kirke hvor det fremføres et stort klassisk verk. Skedsmo Kammerkor gjennomfører nå dette korprosjektet for 16. gang, og vi har hvert år samlet 70- 130 sangere til prosjektkor-arbeid.
Formålet med prosjektet er å samle korsangere fra ulike kormiljøer på Romerike til å innøve og fremføre et verk som de færreste kor ville klart på egenhånd. Ikke minst er samarbeidet med musikere og solister svært inspirerende og motiverende og er med på å sikre den musikalske kvaliteten på fremførelsen ved siden av dyktig innstudering og musikalsk ledelse.

mozart lillestrøm kirke requiem nyttår konsert billettsalg romerike rb.no