page view image

DEMO: Musikk, propaganda og motstand

Arrangementsinformasjon

Under årets DEMO får elevene fra videregående skole et møte med Moddi, progagandakunst fra kultbandet Laibach og kunstner Morten Traaviks Nord-Korea-prosjekter.

Det slovenske bandet Laibach ble stiftet i Jugoslavia i Titos dødsår 1980, og fikk internasjonal suksess fra 90-tallet. I hele sin historie har Laibach lånt motiver fra totalitære regimer, og de har blitt kjent for å covre vestlige pop-hits med sin industrielle musikkstil. På DEMO får vi et møte med Laibach blant annet gjennom deres plakatkunst, som spiller på totalitære regimers propagandaestetikk.

 Morten Traavik er en kontroversiell norsk kunstner, som har gjennomført flere store kunstprosjekter i og om Nord-Korea. I et av sine siste prosjekter tok han med nettopp Laibach for å spille konsert i Pyongyang, noe som dokumenteres i filmen Liberation Day (2016). Traavik forteller om sitt forhold til Nord-Korea. 

Moddi går i sitt siste prosjekt inn i det totalitære fra et annet perspektiv. I boka og musikkalbumet Unsongs har han hentet fram tolv sanger som har blitt forbudt av myndighetene i tolv ulike land. Moddi forteller om prosjektet og spiller live fra albumet.

Arrangementet presenteres i samarbeid med Fritt Ord-konkurransen. Varighet ca 60 min.

 

kapittel17 fredag traavik novak moddi frittord aschehoug