page view image

Jeppe på Berget Matine 15.oktober

Arrangementsinformasjon

Vi har tekniske problem med vår bestillingssystem. 
NB: Gjelder bare denne forestilling.

Det finnes mange gode plasser igjen, og billetter kan kjøpes i Fredrikshalds teater fra kl. 13.00


Velkommen til matiné (tidlig forestilling) på Fredrikshald Theaterselskabs oppsetning av Jeppe på Berget. Forestillingen begynner kl. 14.00 - en barnevennlig tid, så bestill i god tid. Her blir det liv og latter!


Historien om bonden Jeppe, som blir lurt til å tro at han er en baron, og derved blir forandret fra en undertrykket, sliten stakkar, til å bli en egoistisk og maktglad despot, er like aktuelt idag, som den første gang stykket ble oppført i 1728.

Vår oppsetning av Jeppe på Berget blir et kostymedrama i 1700-talls stil, med tidsriktig bekledning, overdådig sminke, pudderparykker og nye, spesialutviklede kulisser, fremført i det vakre og nyoppussede Fredrikshalds teater, et av Nordens eldste barokkteater, innviet i 1838.

En kvartett med noen av landets fremste musikere vil ledsage forestillingen med tonefølge fra samme periode, spesialorkestrert for denne forestilling.  Det blir en fest for øyne og ører, med en rekke av Haldens mest erfarne amatørskuespillere på rollelisten.

Jeppe på Berget er Ludvig Holbergs mest kjente komedie, og har blitt oppført av både amatør- og profesjonelle teaterselskap i snart 300 år.

På scenen:
Marcus Hannestad, Siv Stang, Johnny Nilsen, Lars Georg Hammer, Sverre Johan Vogt Stang, Erling Günther, Øyvind Høyem, Mona Bråthen, Arne Dalene, Jan de Vibe, Bent Ingerø-Ahlsen.

Musikere: Knut Henriksen, Ole Hermann Huth, Sven Lundestad, Anina Kristine Radotina.

Medvirkende i andre roller:
Regi og dramaturgi: Jan de Vibe. Tilleggstekst: Erling Günther. Scenografi: Ola Berglund og Pontus Berglund, Øyvind Høyem og Terje Nomell. Initiativtaker og mentor: Mogens Skovborg. Musikkansvarlig: Knut Henriksen. Lysdesign: Joakim Johansen. Kostymedesign: Merethe Brække. Parykker og sminke: Lillian Thorbjørnsen Greni. Grafisk design og webutvikling: Halvor Nome. Sponsor og reklame: Sverre Stang og Mona Bråthen. Rekvisittansvarlig: Trude Landsverk. Inspisient: Synnøve Sørland. Sufflør: Christin Abrahamsen.



Ola Berglund og hans bror, kunstneren Pontus Berglund, utvikler et nytt sett kulisser til vår oppsetning av Jeppe på Berget. Kulissene blir utført i samme teknikk og kvaliet som sceneteppet. Du kan glede deg til en stor opplevelse med høy kvalitet på mange områder