page view image

Musikalske svisker på Gamla Verkstedet

Arrangementsinformasjon


Ekte "feelgood følelse kan vi love deg på ettermiddagen fredag 30.juni i Skudeneshavns nye storstue, Gamla Verkstedet med «Musikalske svisker» med Ole Morten Velde, Hans Petter Tangen og Elise Varne, alle lokale utøvere fra Karmøy.


Ole Morten Velde hadde kjempesuksess med "I låve opera" i fjor sommer. Hans allsidighet og flotte tenorstemme viser at han behersker melodier fra kjente operettesvisker til legendariske Roy Orbison-slagere. Ole Morten gjorde sin opera- debut i 2011 som Don Ottavio i Don Giovanni. I 2013 gjorde han Remendado i Carmen og Roderigo i Othello ved den Kongelige Opera i København. 

Utover dette har han sunget i flere oratorier og konserter med orkestre som Det kongelige kapell, Bergen filharmoniske orkester, Aarhus symfoniorkester m.fl og med pianister som Leiv Ove AndsnesIngrid Andsnes, Helmut Deutch, Hans Petter Tangen og andre.

Og Hans Petter Tangen vil publikum også møte på Skudefestivalen. Mens Ole Morten er fra Avaldsnes er Tangen fra Åkra. Hans Petter startet allerede som seksåring med klaverundervisning, og vant han 1. og 2. Pris i Ungdommens Pianomesterskap. Som 16-åring begynte han å spille med professor Jirí Hlinka - også læreren til Leif Ove Andsnes – først som privatelev, deretter som student ved Barratt-Dues Musikkinstitutt i Oslo.

Hans Petter Tangen har gjennom flere år hatt flere viktige oppdrag som solist både i Norge og USA, bl.a.i Seattle. I november i 1998 skapte han seg et internasjonalt navn da han vant 1.pris i Smetanas internasjonale klaverkonkurranse i Tsjekkia. 

Tredje person i opplegget om «Musikalske svisker» er Elise Varne, bosatt i Skudeneshavn. Hun har tidligere hatt konserter med Hans Petter Tangen og har også opptrådt på mange konserter, bl.a vært med på åpningen av tidligere Skudefestivaler.