page view image

Kongle + supp: Sosonono

Arrangementsinformasjon

Dørene åpner kl 21.00
Spilletider annonseres på konsertdagen
Aldersgrense 20 år (18 med studentbevis/forhåndskjøpt billett)
CC: 100/120,- (student/ordinær)*

Vergeordning: http://kvarteret.no/arrangere/vergeordningen/


Bergen Realistforening er stolte over å presentere det bergenske progbandet Kongle!


Kongle

Siden oppstandelsen våren 2012 har Kongle vært et navn Bergensere har pratet mye om, og med sin første solokonsert 2017 markerer altså bandet fem år med seigt og kjært samhold. Bandet har siden den gang ved flere anledninger vist seg fra sin beste side rundt om i byen og varmet opp for band som The Amazing (SE), Broen og De Underjordiske (DK). Året 2016 har båret preg av innspilling, singelslipp og bandets første festivalopptreden på Fjellparkfestivalen i Flekkefjord! I høst spilte Kongle på den første utgaven av bransjefestivalen VillVillVest, der magasinet STOFF hadde følgende å si om opptredenen: 
Kongle varmet raskt opp publikum med en psykedelisk introduksjon som trekker referanser til sekstitallet og LSD. Sangene deres karakteriseres av drømmende melodilinjer, progressive rytmer og en behagelig harmoni når det kommer til vokal. Resultatet blir en slags blanding av Radiohead og Camel, og det funker! 
Kongle sin første singel "Puslespill" kom i juni 2016, ble spilt av Ruben på P3 og omtales av bandet selv som en "poppet psychlåt om en stakkars, frustrert person og "hens" streben med et stort puslespill". Andre singel "Far" kom i september, og ble i desember anbefalt av Urørt. 
Den siste tiden har blitt brukt til å skrive og utbedre både nytt og gammelt før Kongle skal i studio og spille inn sin debutplate. Denne konserten blir første gjensyn med Bergensbandet siden VillVillVest i september og ganske sikkert også en av få konserter i hjembyen på en god stund. Det blir en kveld fylt med pasjon for den lekne 70talls skogsrocken, med svevende vokal, hylende gitar og hamrende piano, rhodes og orgel, godt backet opp av ymse grooves som garantert får foten til å gå uten stopp. En nokså unik mulighet til å få med seg dagens ferskeste historier om kongler! 


Arrangeres av Bergen Realistforening:

http://rf.uib.no/

https://facebook.com/bergenrealistforening

https://twitter.com/BergenRF

http://instagram.com/bergenrf

konsert prog prog&rock bergen kongle