page view image

Konsert med Krupka Trio

Arrangementsinformasjon

Krupka Trio er en jazztrio bestående av tre profesjonelle musikere, Ulf Krupka på orgel og piano, Line Falkenberg på saxofoner og Tine Asmundsen på kontrabass.

Trioen har spilt sammen siden 2010 og har holdt en rekke konserter i Norge. Krupka Trio ga ut sin første CD i 2014. Trioen spilte på Kongsberg Jazzfestival i 2012 og 2014. I 2014 ble hele konserten tatt opp av NRK TV og radio. Deler av tv-opptaket ble vist på NRK fjernsyn i forbindelse med presentasjonen av Kongsberg Jazzfestival sitt 50 års jubileum. Hele konserten er også sendt på NRK radio flere ganger.

I tillegg til jevnlige konserter i Norge, hadde trioen høsten 2016 en konsert i Berlin (St. Nikolai Kirche Spandau) og to konserter i Spania (sjømannskirkene i Torrevieja og i El Campanario, Sitio de Calahonda). I mai 2017 skal Krupka Trio til Greifswald i Tyskland i forbindelse med Nordischer Klangfestival. Trioen har også flere planlagte konserter i Norge våren 2017.

Krupka Trio spiller melodisk og improvisert jazz. Ulf Krupka har tatt utgangspunkt i salmeskatten, som er en del av vår kulturarv, og arrangert salmene inn i et moderne jazzmusikalsk uttrykk. Den kunstneriske ambisjon er å utforske dybden og rikdommen i vår salmetradisjon og gi den ny aktualitet for et publikum i det 20. århundre.
Trioen formidler både kjente og ukjente salmer med et nytt, variert og spennende uttrykk.

jazz