page view image

MARINEMUSIKKEN: VERK FOR KOR OG ORKESTER

Arrangementsinformasjon

Marinemusikken inviterer til en storslått konsert i Bakkenteigen kulturhus sammen med Oslo Filharmoniske kor og den unge norske sopransensasjonen Eirin Rognerud.

Her vil publikum få servert de mest kjente verkene for kor og orkester, og på repertoaret står blant annet «Slavekoret» fra operaen Nebukadnesar. Både koret og Marinemusikken har et bredt musikalsk spekter, så publikum kan også forvente seg musikalske overraskelser når to av landets beste innen sitt felt her slår seg sammen.

Oslo Filharmoniske Kor har som hovedoppgave å ledsage Oslo-Filharmonien, og har i løpet av de ti siste årene medvirket på omkring 170 konserter under noen av verdens mest anerkjente dirigenter. I tillegg holder koret jevnlig selvstendige konserter og deltar på eksterne arrangementer. Koret regnes i dag som et av Nordens beste symfoniske kor og høster gode kritikker fra både kritikere, publikum og dirigenter.

Solist Eirin Rognerud fra Lommedalen, studerer for tiden ved Barratt Due Musikkinstitutt og i 2016 stakk hun av med den høythengende Midgardprisen under den nasjonale «Midgardkonkurransen» som arrangeres for unge utøvere innen klassisk musikk.

Dirigent er Magnus Loddgård.