page view image

Ola og Lars Bremnes

Arrangementsinformasjon

Ola og Lars Bremnes har hver for seg og sammen skrevet noen av landets mest elskede sanger. Til konserten i februar har de med seg et program med både nye og gamle perler fra begge artistene, klassikere fra solo- og felles utgivelser. Dette er også en sjelden anledning til å møte brødrene sammen på scenen. Med seg har de også sin faste gitarist, bodømannen Terje Nohr. Med seg i bagasjen har de også Olas nyeste plate «Molo» og Lars sin nyeste hit «Elias sang».

Ola Bremnes: Ola Bremnes er musiker, forfatter og trubadur. Oppvokst i Svolvær, bor nå i Kvæfjord i Troms. Han er mannen bak sangen som har ligget lengst på Norsktoppen, hele 95 uker: «Mi pia. Din gutt». Ola Bremnes har utgitt soloplater og plater sammen med søsknene Lars og Kari Bremnes. Ola er skaperen til «Har du fyr» som Hekla Stålstrenger har gjort «verdenskjent» i Norge.

Lars Bremnes: Lars Bremnes er tekstforfatter, låtskriver og visesanger. Han har skrevet sangen som er blitt en moderne favoritt i nordnorske bryllup: «Å kunne æ skrive». I 2015 kom skiva «Himmel nok til alle» til strålende kritikker og hans siste singel – og video «Elias sang» handler om flyktningekatastrofen og har gått sin seiersgang på sosiale medier både i inn – og utland med flere 100-tusen visninger.

Litt mer info om artistene:

OLA BREMNES 

I oktober 2015 kom artisten og sangskriveren Ola Bremnes med sitt siste album med tittelen MOLO. Ola rundet også 60 år og kunne feire 35 år som sangskriver og plateartist. I en alder av 61 år laget Ola sin første musikkvideo: https://www.nrk.no/video/PS*262729

På hans konserter får publium sanger fra den siste plata, MOLO, pluss en del klassikere fra tidligere utgivelser. Perler alt sammen, noen kjente, noen ukjente. Her blir det både ro og rabalder, må vite.

Som artist er Ola Bremnes en stor formidler og stemningsskaper som trollbinder publikum gang på gang. Ola har skrevet en lang rekke kjente sanger i sin karriere.

«Mi pia, din gutt» satte ettertrykkelig verdensrekord med 95 uker på Norsktoppen. Senere har sangen «Har du fyr» blitt folkeeie. Den ble for alvor kjent i Hekla Stålstrenger sin vakre versjon.

Ola er også godt kjent fra sitt samarbeid med søsknene Kari og Lars og i 2000 vant trioen Spellemannspris for albumet «Soløye». Sammen ga de ut klassikeren «Ord fra en fjord» (1992) hvor ikoniske sanger som «Folk i husan» og «Grågåsa» er å finne. Alle tekstene på plata er skrevet av faren, Ole H Bremnes. Melodiene står Ola for!

Mange artister har oppdaget sangene til trubaduren etter hvert. Moddi, Hekla Stålstrenger, Maria Haukås Mittet, Agnete Johnsen med flere har Ola-sanger på repertoaret.

I januar ble det vist et 40 minutters TV-program på NRK om Ola. Det het «en fyr fra Bremnes» og ga et varmt og levende bilde av en sangskriver som treffer folk på flere plan langt utover det lokale. Tilbakemeldingene var overveldende. «En fyr fra Bremnes»: https://tv.nrk.no/serie/folk/DNPR65001014/13-01-2015

LARS BREMNES

Lars presenterte 18. mars sin nye sang «Elias Sang» på Facebook – en sang som handler om hvordan det er å være flyktning.

Responsen har vært overveldende: Tallet på visninger på første video har passert 300.000 og den er blitt likt og delt tusenvis av ganger.

Se og hør «Elias sang» her: https://vimeo.com/159399384   

eller på Lars Bremnes sin side på facebook: https://www.facebook.com/Lars-Bremnes-105406819527717/?fref=ts  

Lars sitt 7. album «Himmel nok tel alle» kom i mars i år, og har blitt mottatt med fine ord og gode karakterer. Og ikke minst, på norges største radiokanal lå tittellåta på A -lista i 12 uker!

Lars har vokst opp i Svolvær, bosatt i Harstad. Debuterte  som solo plateartist 1994 med «Sjernesukkertøy». I år kom «Himmel nok tel alle», hans syvende i rekken. Er frilans artist, komponist og tekstforfatter og har også et samarbeid med sine søsken Kari og Ola (med ujevne mellomrom.) Sammen fikk de spellemannsprisen 2000, Lars fikk en selv i 2006. Mange av Lars sanger er stadig å høre på radio, som f. eks «fiolinan», «Å kunne æ skrive» og ikke minst årets «Himmel nok tel alle».