page view image

Bjørn Sundquist - Et Hælvettes liv!

Arrangementsinformasjon

Han har blitt kåret til dette århundrets beste skuespiller. Han har innkassert alle film- og skuespillerpriser som fins. Han gjør Shakespeare, Ibsen, Pinter, Beckett og Bibelen. Ingen roller er for store eller for små. Han spiller i tv-serier og på film, på Nationaltheatret eller på en kafè i ei bygd på Vestlandet. Han er over alt.  Han kan 1000 dikt på rams og han er rett og slett Norges tøffeste fyr!

 …men, er det ikke noe mer?

Kulturhuset i Tromsø foreslo for ham å gjøre en enmannsforestilling om seg selv. -Hva! Er dere gale?!  Svarte han, så bastant som bare han kan. Et år senere hadde tanken slått rot, ideene om hva han skulle snakke om piplet fram. -Jeg kan da ikke la denne muligheten gå ifra meg! Jeg har jo kanskje ett og annet å fortelle, når jeg bare får tenkt meg om! Det må bli et ærlig og sykt artig portrett av en stor mann – i all beskjedenhet - meg selv.

«Et arbeidsjern og en stor kunstner som aldri slutter å imponere. En enorm inspirasjon. En støttespiller jeg er stolt av å kunne kalle min «Scenepappa». En mann med en vanvittig kraft og en indre flamme jeg ikke har sett i noe annet menneske. En mann som bare fortsetter og fortsetter og fortsetter.» -Anders Baasmo Christiansen

Medvirkende: Bjørn Sundquist og Gunnar Augland

Regi: Stein Winge

Manus: Bjørn Sundquist

Manuskonsulent: Knut Nærum

Produsert av Kulturhuset i Tromsø

Kulturhussjef: Erik Smith Meyer

Produsent: Håvard Hellhog Johansen

Teknisk sjef: John Bekkelund

Scenemester på Kulturhuset i Tromsø: Jack-Espen Williamsen

Scenemester på turné: Gorm Jenseg

Lysmester på Kulturhuset i Tromsø: Joona Hautamäki

Lysmester på turné: Marius Podolski

Lydmester: Holger Hansen

Turnékoordinator: Victoria Productions ved Marius Podolski


Lengde på forestilling: 85 minutter.