page view image

JazzArkivet: Atlars med Tidemans Group

Arrangementsinformasjon

Årets tema for Kapittel er valgt med utgangspunkt i det store150-års jubileet for Sigbjørn Obstfelder, som er en av Skandinavias viktigste tidligmodernister som ifølge Espen Røsbak (festivalsjef) var " en vandrer både i livet og litteraturen. Ikke minst er Vandring et åpent og litterært interessant begrep som det blir morsomt å lage et godt program av".

Vandring kan være en reise i musikken, en reise i sjelen, utenfor sjelen og det kan være et møte med noe ukjent, noe som utfordrer oss.

Når tanken om en Kapittel konsert i Arkivet i Obstfelders navn dukket opp, viste det seg å bli en utfordring for oss i JazzArkivet om å finne et konsept som kunne funke. Forskjellige søkeinnganger som jazz, poesi, beat, Obstfelder og lyrikk førte oss stadig til rapperen "ATLARS" som dukket opp jo mer vi søkte, og en tanke og et konsept sammen med Tidemans Group vokste fram. 

Lars er med sin drivende dyktige måte å fri-stile på og å improvisere med en skarp egg, med å gjøre Obstfelder høyaktuell gjennom allerede gjennomførte forestillinger for barn, Obstfelder Slam for ungdom m.m. Lars finner flyten i Obstfelder og i Obstfelders tekst står det om rytme. Ville Obstfelder i dag vært en rapper?

Tidemans Group, bestående av Preben Tideman Brun Henriksen, Ketil Hatleskog, Arild Netteland, Glenn Brun Henriksen, Tor Inge Øgreid, Svein Rosenberg og Dominique Brackeva står sammen med Lars A. Tønnesen AKA "ATLARS" på Arkivet ved høståpningen av denne sesongen.

Musikken er selvkomponert, basert på dikt av Sigbjørn Obstfelder. Lars har bl.a. komponert musikk til diktene; "Jeg Ser", " Vaar" , "Piger 1- 2 -3" , "Orkan" , "Kan speilet tale" og "Eva" og Dominique Brackeva står for arrangementene. 

Møt opp på en premiere ingen fortjener å gå glipp av!

Entre denne lørdagen er 150/100

Rabatt for festivalpass!

lørdag kapittel16