page view image

Moss Kammerkor - “och sången doftar i natten” -franske og nordiske stemninger

Arrangementsinformasjon

Fransk korrepertoar er ikke noe man blir presentert for så ofte her til lands. Allikevel er det vel verd et bekjentskap! Fransk er et flott og velklingende språk som egner seg utmerket også til sang. Franske komponister har dessuten ofte vært banebrytere for nye stilarter oppgjennom musikkhistoria og gir ofte musikken en egen koloritt der klangen er det viktigste elementet. Moss kammerkor har derfor ved sine konserter i juni valgt i første avdeling å presentere et tverrsnitt av franske korsanger fra sein middelalder til nesten nåtid og vil på sin reise gjennom århundrene sveipe innom kjente komponister som bl.a. Gabriel Fauré og Claude Debussy.

I sin andre avdeling vil koret presentere en annen sjanger som heller ikke så ofte er å høre her på berget - nemlig det som i Sverige kalles Körlyrik eller Korlyrikk på norsk. Dette innebærer dikt, gjerne av store, kjente diktere, satt ut i musikk for kor. Sjangeren er som man forstår mest kjent og populær i Sverige. Derfor vil også denne avdelingen for en stor del bestå av sanger komponert av svenske komponister som Wilhelm Stenhammar, Oscar Lindberg, Wilhelm Peterson-Berger og Hugo Alfvén i tillegg til et par innslag av norske komponister. Tittelen til konserten er for øvrig tatt ifra et dikt av Oscar Levertin og er svært typisk for sjangeren!

I en mellomavdeling vil pianisten Ieva Struzaite spille musikk av de franske komponistene Louis-Claude Daquin (hans berømte «Gjøken») og Camille Saint-Saëns.

mosskammerkor arena